HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

KATASZTRÓFÁK ÉS VÁLSÁGOK

2010.09.03. 15:17

Az előző bejegyzésemet továbbfejlesztettem, további érdekes példákkal egészítettem ki: itt a teljes szöveg, remélem mindenki elégedett lesz vele!

MUNDÁN ASZTROLÓGIA

Az asztrológia egyik fontos ága a közösségek, országok, és az egész világ kollektív karmájával foglalkozik. A neve mundán asztrológia. A világtörténelem nagy eseményei mindannyiunk életét befolyásolják, ez alól senki sem kivétel.

Az indiai asztrológiában vannak különféle bolygóállások és más baljós ómenek, amelyek szerencsétlen események közeledtét jelzik. Az univerzumban minden összefügg mindennel, és a kozmikus világ eseményei közvetlenül nem látható, de rejtett módon befolyásolják az emberi társadalom életét. A szenvedések legfőbb okozója a bolygók között a Szaturnusz, amely akkor okozza a legnagyobb kárt, amikor a Rohiní holdházban tartózkodik. A Szaturnusz 30 évenként tesz meg egy kört az állatövben, ezért ez a nehéz időszak is kb. 30 évenként következik be. A Rohiní holdház a sziderikus zodiákus szerint a Bika jegy 10. fokától ugyanezen jegy 23 1/3 fokáig tart. A nyugaton gyakrabban használt tropikus zodiákus szerint a fenti adatokhoz hozzá kell adni ~23.5 fokot.

KARMA ÉS ERKÖLCSISÉG

A Szaturnusz csak akkor okoz kárt, amikor az emberi társadalom rossz irányba halad, és a destruktív tevékenység válik uralkodóvá. Ha a társadalom jó irányba halad, az emberek valóban felvilágosultak és erényesek, akkor nem nem kell katasztrófáktól tartani. Az embereknek mindig szükségük van jó vezetőkre, hogy jó irányba haladhassanak. Sajnos a mai vezetők a szakadék felé vezetik az emberiséget. Ez a világtörténeti korszak, a Kali-juga a vitatkozás és képmutatás korszaka, ezért gyakoriak a természeti katasztrófák, háborúk, a nélkülözés és más szenvedések. 

Hogy mit jelent az erényes élet? Sokak szerint minden ilyen értékítélet szubjektív, azonban ezzel nem értek egyet. Álláspontom szerint ez a téma csak a tudatlanság miatt tűnik szubjektívnek. A valódi erkölcsi értékeket nem elmebeli spekuláció által, hanem felsőbb forrásból kell megismerni. Ilyen felsőbb forrás lehet az emberiség hagyományos bölcsessége, és lelki kultúrái.

A Védák hiteles tanítása szerint négy alapvető vallásos elv van, amelyet az embereknek követni kellene. Ezek a külső és belső tisztaság, az együttérzés, az önmegtartóztatás és az igazmondás. Azok az emberek, akik ezen elvek szerint élnek, erényesnek tekinthetők, és egy boldogabb jövő felé haladnak. Ha a társadalomban élő emberek ezeket követnék, sokkal jobb világ lenne, és háborúktól, természeti katasztrófáktól, nélkülözéstől sem kellene tartanunk. Ezek mind az anyatermészet büntetései.

A bűnös -vagy másnéven destruktív- tevékenység a fenti négy elvvel ütköző viselkedés. A prostitúció, a részegség, a kábító és mámorítószerek fogyasztása, a más élőlényekkel szembeni indokolatlan erőszak, az állatok lemészárlása, a csalás, a szerencsejáték, lopás és hazugság mind bűnös tettek. A kapitalizmus által gerjesztett túlzott verseny is bűnös, mert az összefogás helyett szembeállítja és kizsákmányolja az embereket. A pénzügyi spekuláció lényege az, hogy nyereségre tegyen szert értéket előállító munka végzése nélkül, és kárt okoz az emberi társadalomnak, ezért szintén bűnös. A pénzügyi spekuláció a szerencsejáték és csalás legveszélyesebb formája. Mindenképpen meg kell még említeni az emberiség hagyományos kultúrájának, értékeinek és szemléletének, valamint a lelki tanításoknak a módszeres pusztítását, és ezzel egyidejűleg az egoista, énközpontú materializmus terjesztését. Nagyon sok fajtája van a destruktív tevékenységeknek, a felsorolás nem teljes. Sajnálatos módon a változásokat a fejlődés címszavával magyarázzák, ami egy újabb hatalmas hazugság. Az a társadalom, amelyben az ilyen tevékenységek elterjednek, semmi jóra nem számíthat, mert önpusztító mechanizmusok működnek benne.

A Szaturnusz az a bolygó, amely a legtöbb szenvedést okozza. De a Szaturnusz nem rossz: csupán az a szerepe, hogy megbüntesse és kemény módon tanítsa azokat, akik annyira elvakultak és ostobák, hogy a finomabb jelzésekből nem értenek.

PÉLDÁK A GYAKORLATBAN

A Szaturnusz a Rohiní holdházban tartózkodott az alábbi időszakokban.

2001.05.21 - 2002.05.30.                                                                                 2001 MÁJUS: A PÉNZÜGYI VÁLSÁG KEZDETE AZ USA-BAN. A tőzsdei árak zuhanása és a dollár válsága Amerikában. Valójában innen kellene számítani a jelenlegi pénzügyi világválságot, hiszen ekkor rendült meg a világ vezető államának gazdasága és pénzügyi rendszere. Innentől kezdve egészen 2008-ig egyedül a háborúk, a hadiipar, és a gátlástalan pénzügyi spekuláció késleltette tovább a pénzügyi és gazdasági válság kirobbanását. 2007 végén, amikor a helyzet tarthatatlanná vált, megkezdődött a bankok és más pénzügyi intézetek válsága, amely magával rántotta az USA már amúgy is rossz állapotban lévő gazdaságát, majd az egész világ pénzügyi és gazdasági rendszerét. Mindezen események mögött a globális pénzpiaci spekuláció állt.
2001.09.11.: TERRORTÁMADÁS A VILÁGKERESKEDELMI KÖZPONT ELLEN.
Terroristák utasszállító repülőgépeket vezetnek a New York-i Világkereskedelmi Központ két toronyházába. Mindez sok ezer ártatlan ember halálával járt, és indokul szolgált a TERROR ELLENI HÁBORÚ megkezdéséhez. Ez a háború ma is tart, valójában üzleti és geopolitikai érdekeket szolgál, és további több millió ártatlan ember életét teszi tönkre.

1971.07.20 - 1973.04.15.
A BRETTON WOODS-I PÉNZRENDSZER ÖSSZEOMLÁSA. A fejlett országok gazdasági és pénzügyi válságára adott válaszként Nixon elnök megszüntette a Bretton Woods-i pénzrendszert, más államok képviselőivel való egyeztetés nélkül. Megszűntek a háború utáni pénzügyi rendszer megszorításai, a dollár aranyfedezete, és a valuták rögzített árfolyama. Ennek következményei rendkívül károsak, hatását a jelen gazdasági válság során is érezzük.
Következmények: A nemesfém fedezet megszüntetése lehetővé tette a FED tulajdonosai számára a dollár korlátlan mennyiségben történő előállítását, s így kedvezett a nemzetközi pénzpiacokon folyó spekulációs tranzakcióknak.
HÁBORÚELLENES TÜNTETÉSEK ÉS BELPOLITIKAI VÁLSÁG AZ USA-BAN. Sok kiváló szakértő szerint Amerika a polgárháború küszöbén állt.
WATERGATE-BOTRÁNY: 1972 nyarán belpolitikai válság a USA-ban, amely végül Nixon elnök lemondásához vezetett.
A VIETNAMI HÁBORÚ BEFEJEZÉSE: 1973.01.05. Az USA politikai veresége, az ellenfelet támogató kommunista hatalmakkal szemben is. Ez a háború egy világháború kitörésének veszélyét is magában hordozta.

1942.06.01 - 1943.06.10.
A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ ÉVEI. Ekkor már az USA és a Szovjetunió is hadban álltak.
Létrejött a Benelux Vámunió, amely a Közös Piac elődjének tekinthető.
A következő évben hozták létre a Bretton Woods-i pénzrendszert (1944). Minden pénz értékét az aranyhoz rögzítették.

1912.08.05 - 1914.04.28.
A FED MEGALAPÍTÁSA. 1913.12.23. Az USA-ban magánbankok korporációja ragadja magához a pénzkibocsátás monopóliumát, és az ezzel járó óriási nyereséget és hatalmat. Megalapítják a Federal Reserve System-et (Szövetségi Tartalék Rendszer). A pénztőke átveszi a hatalmat az USA felett.
Megjegyzés: Az időszak kezdete előtt néhány hónappal süllyedt el a Titanic, és néhány hónappal utána datálják az első világháború kezdetét. A háború elkezdése már korábban elő volt készítve.

1883.06.10 - 1884.06.18.
A KRAKATAU VULKÁN KITÖRÉSE: 1883.08.27-én. Jáva és Szumátra: a Krakatau vulkán kitörése, a hirosimai atombomba energiájának az ötezerszeresével, mintegy száz megatonnával robbantotta darabjaira a hegyet, több mint 25 köbkilométernyi sziklát és hamut lökött ki a vulkánból, és a történelemben feljegyzett legnagyobb hangkitörést produkálta. Az általa okozott szökőárban 36 000 embert halt meg. A harmadik robbanás volt a legnagyobb. Mindegyik kitörést szökőár kísérte. Izzó hamueső ölt meg kb. 1000 embert. A holland hatóságok 36417 áldozatot regisztráltak, mások szerint elérhette vagy meghaladhatta a 120.000-t is. A nagy kitörés majdnem teljesen eltüntette a föld színéről Krakatau szigetét.

VÉGKÖVETKEZTETÉS

A világ problémáit nem lehet megoldani azon a szinten, amelyen létrehoztuk őket. Ehhez először a tudatunk minőségét kell megváltoztatnunk. Ahhoz, hogy a szabad akaratunk helyes használata által, felelősséget tudjunk vállalni a jövőnkért, előbb meg kell szereznünk azt a tudást, amely által világosan látjuk a különbséghet a jó és a rossz között. Ezt a tudást meg kell valósítanunk az életünkben, és meg kell osztanunk másokkal is.

Ebben a folyamatban nem fog segíteni a modern iskolai képzésben szerzett műveltségünk. Tudom, hogy sokaknak ezt nehéz elfogadni, de a modern képzés rossz hatás alatt áll. Bár helyes és hasznos ismereteket is adnak át, a létünket érintő legfontosabb kérdésekben a tudatlanság és megtévesztés az uralkodó. A legfinomabb fogalmazás szerint is vak vezet világtalant. Ha valóban a helyes válaszok érdekelnek minket, akkor a valódi gyökerekhez, az emberiség hagyományos és lelki kultúrájához kell visszanyúlnunk.

Mindenkinek ajánlom a Lelki Harcos című könyv olvasását, amely a következő helyről tölthető le:

http://btswami.hu/konyvek/a-lelki-harcos-iii.php
 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem asztrológia természet erkölcs karma erény védák katasztrófák védikus asztrológia dzsjótis válságok mundán asztrológia jyotish

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr262269101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása