HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

Isteni világrend igen, pénzuralom nem

2010.05.09. 19:16

Az védikus asztrológia egy olyan világ szolgálatára lett megteremtve, amely minden szinten Isten törvényeit követi, és amelynek célja szintén Isten szeretetteljes szolgálata. A modern világban azonban sajnálatos módon elterjedt az a gondolkodásmód, amely szerint az élet célja egyedül az, hogy uralkodjunk a világ felett, és korlátok nélkül élvezzük annak javait. Az emberiség uralkodó életszemléletének megváltozása egy nagyon hosszú folyamat eredménye, és nem szolgálja az emberek érdekeit, mert nincsen összhangban a lét alapvető törvényeivel. A modern tudomány a fejlődést hirdeti, de a célkitűzése szintén az, hogy a világ feletti uralkodást emelje egy még magasabb szintre (természetesen nem a tudománnyal van gond, annak eredményeit jobb célok érdekében is lehetne alkalmazni). Az uralkodási vágy az elme igazi betegsége. A világ irányításának gondolata képtelenség, mert nyilvánvaló, hogy parányi élőlényekként eleve az anyagi természettől függő viszonyban vagyunk, és ezen nem is lehet változtatni. Miközben az emberek a világ feletti uralkodásuk és élvezetük kiterjesztésén fáradoznak, valójában egyre függőbbé válnak tőle.

A Védák (az ősi India szent írásai) tanítása szerint az anyagi világban élő élőlények azért kerültek az anyagi természettől függő helyzetbe, mert fellázadtak Istennel szemben. A szereteten alapuló kapcsolatok és szolgálat helyett a független élvezet útját választották. Az anyagi természettel kapcsolatba kerülve elfelejtik valódi azonosságukat, és illúzióba kerülnek.

A sok-sok élőlény mind Úr szeretne lenni, de valójában az anyagi természettől függenek. Ahelyett, hogy egy elérhetetlen cél elérésére törekednének, az embereknek azt kellene megérteniük, hogy a békét és boldogságot nem az anyagi élvezet hajszolása hozza el. A békét és boldogságot a szeretetteljes kapcsolatokban találhatjuk meg, Istennel és más élőlényekkel harmóniában élve. Aki egy fa gyökerét öntözi, az automatikusan az egész fának jót tesz. Hasonlóan Istent szolgálva -aki a teljes egész, mindannyiunk eredete - is mindenkit elégedetté tehetünk, önmagunkat is beleértve.

A társadalom Isteni rendje már régen felbomlott, mert a mai társadalom már nem Isten törvényeit követi. Ebben a helyzetben a vezetők már nem adnak helyes vezetést és védelmet az embereknek. A demokráciának nevezett államforma tökéletes lehetővé teszi, hogy az emberek egy szűk csoportja mások kárára növelje vagyonát, és így kiváltságos hatalomra tegyen szert. Ez a csoport a nemzetközi pénzügyi közösség, melynek vezetői semki másra nincsenek tekintettel, csak saját magukra. Manapság már mindenki a ''nemzetközi pénzügyi közösség'', a ''nemzetközi finnanszírozók''  a ''nemzetközi befektetők'' és ''bankárok'' kegyeitől függ, a magánemberek és az államok is. A monetáris hatalom túl nagyra nőtt, hatalmasabbra, mint a legnagyobb államok, és a hatalom birtokában a háttérből, láthatatlanul és rendkívül ártalmas módon dönt államok és nemzetek sorsáról. A nagy többség ezt viszályok, háborúk, gazdasági válságok, szegénység és kiszolgáltatottság formájában érzékeli, és kevesen látják a problémák valódi, közös okát. A pénzügyi elit sajnos arról is gondoskodik, hogy az emberek téves információkkal legyenek ellátva, és ne értsék meg, kiknek is köszönhetik szenvedéseiket.

A problémák okát és kifejlődését többféle síkon lehet -és kell - vizsgálni. A legfontosabbal, a belső, lelki okokkal kevesen foglalkoznak. A valódi ok: fellázadtunk Isten ellen, és arra vágyunk, hogy Istenné válva uralkodjunk az anyagi természet felett. Ilyen helyzetben hiányzik az őszinteség is, amelynek segítségével szembe tudnánk nézni önnön helyzetünkkel és hibáinkkal. Az élőlények eredeti helyzete nem más, mint a szerető szolgálat, Istennel és a többi élőlénnyel harmóniában. Amíg az ember a saját vágyainak, érzékeinek és ösztöneinek kényszerül engedelmeskedni, és nincsen meg benne a szándék, hogy változtasson ezen a helyzeten, valódi szabadságról és fejlődésről nem beszélhetünk. A saját kilétükről tudatlan, alacsonyabb rendű ösztöneik rabságában élő emberek könnyen manipulálhatóak, és kihasználhatóak. Ha az emberek felvilágosultabbak és jellemesebbek lennének, akkor azt sem hagynák, hogy önző hatalmak kihasználják őket. Ebből következik, hogy ha valódi felszabadulásra vágyunk, akkor nem csak társadalmi szinten, hanem a saját tudatunk szintjén is változtatnunk kell.

Az Isten által megteremtett társadalmi rend úgy volt berendezkedve, hogy az állampolgárok védve legyenek a túlkapásoktól, és a vezetés felelősségre vonható legyen. A pénz urai viszont elhatározták, hogy helyébe egy olyan Globális Uniót hoznak létre, melynek egyedüli célja, hogy egy materialista és kihasználó rendszert valósítson meg világszinten, és utána már ne is lehessen rajta változtatni. Általában azzal érvelnek, hogy ha nem jön létre egy világállam, akkor a világ pusztulásra van ítélve. Félelmet keltve, gazdasági, pénzügyi, háborús és környezetvédelmi katasztrófával fenyegetik az embereket, hogy azok nagy nehezen elfogadják, amire egyébként semmi szükség. Ezek nagyon rossz érvek, mert semmi okunk azt gondolni, hogy a fent említett problémákra megoldást jelentene egy világállam. A valódi megoldást nem ezen az úton kell keresni. A világállam valójában a nagy fenyegetés, mert borzalmas veszélyeket hordoz a emberekre nézve. Egy olyan mértékű kizsákmányoló rendszert betonozhat be, amire még nem volt példa az emberiség történelmében. Létrehozóinak egyedüli célja az, hogy uralkodjanak az anyagi természet és minden ember felett, és céljuk elérésében nem válogatnak tisztességes és tisztességtelen eszközök között. A világállam mellett érvelők gyakran hangoztatják, hogy szerintük azért van rá szükség, mert aztán a világállam majd rá tudja kényszeríteni a különböző államokat egy egységes világrend, szabályozás elfogadására. De engem a 'kényszerítés' szó inkább a diktatúrára és a fasizmusra emlékeztet. Kényszeríteni olyan dolgokra szokták az embereket, vagy államokat, amiket maguktól soha nem fogadnának el. Egy olyan világ, amelyben ilyen mértékben centralizált a hatalom, rendkívül súlyos visszaélésekhez vezetne, különösen azért, mert létrehozóinak szándéka eleve tisztességtelen.

Ezért a Globális Uniónak, és az azt megelőző Európai Uniónak is határozott ellenzője vagyok. Az asztrológia tudománya az Isteni Rend működtetését szolgálja. Abban segít, hogy az emberek megértsék, kik ők, honnan jönnek, hová mennek, és mi a szerepük az univerzum és a társadalom isteni rendjének működésében. Amíg az emberek tudatlanságban élnek, és nem ismerik fel a valódi helyzetüket, addig nem képesek megvédeni magukat mások önzésével és kapzsiságával szemben. Ezért az első feladat a lelki megvalósítás, de ugyanakkor a társadalmi felelősségünkről sem szabad megfeledkeznünk.

Sok sikert kívánok minden öntudatára ébredő embernek a lelki önmegvalósításban, és a társadalmi problémák megoldásának folyamatában is.

Szólj hozzá!

Címkék: asztrológia világrend globális unió védikus társadalom varnásrama dharma

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr731986584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása