HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

ASZTROLÓGIA A MINDENNAPOKBAN - JÓ IDŐK, ROSSZ IDŐK?

2011.12.09. 18:39

A mai írásom témája az lesz, hogyan válhat az asztrológia tudománya a mindennapok részévé, segítséget nyújtva az életének legkülönbözőbb területein. A cél természetesen nem az, hogy a horoszkóp határozza meg, mit csinálunk és mit nem. Erre a célra a tudás más fontos ágai, az erkölcs, a vallás és a filozófia hivatottak. Az asztrológia abban segít, hogy megértsük, miképpen hat a mi egyéni életünkre az univerzum legerőteljesebb energiáinak működése, hogy ezután ezt a tudást a javunkra fordítsuk.

Ezt egy példával szeretném szemléltetni. A hajós nem tudja irányítani a természet erőit, ám felhasználhatja őket a saját úti céljának elérésében. Tudja, hogyan kell felhasználni a különféle irányban fújó szeleket és a tenger áramlatait egy adott irányban való haladáshoz. Szélcsendben pedig türelmesen kivárja a megfelelő időt a cselekvéshez, a fölösleges és haszontalan próbálkozás helyett értékesebb dolgokra fordítva idejét. Nem a természet erői szabják meg, mit tegyen és mit nem, hanem bölcsen megfigyeli, és hasznosítja azokat a saját céljának érdekében. Így kell megérteni az asztrológia helyes használatát is a mindennapok során.  

A kedvező idő meghatározása

Az asztrológiában kétféle hatást különböztethetünk meg. Az egyik hatás mindenkire vonatkozik, a másik pedig mindenki számára egyéni. Most természetesen a mindenki számára érvényes hatásokról fogok szólni. Az asztrológia az idő minőségének változását vizsgálja. Egyik fontos ága a muhúrta, amely a kedvező és káros hatásokat vizsgálja. Ez az ismeret nagy hasznunkra válhat a mindennapok során is. Megmutatja, hogy mely napok kedvezőek a házasságra; kapcsolatok létrehozására; szórakozásra; tanulásra, házépítésre és más fontos tevékenységek elkezdésére. A kedvező időben elkezdett tettek sokkal jobb eredményhez vezetnek.  

Védikus holdnaptár

Az írásom második része elmagyarázza, hogyan kísérheted figyelemmel az idő minőségének változásait az általam készített és terjesztett védikus holdnaptár segítségével. Ehhez először meg kell ismerni az alapvető asztrológiai fogalmakat és összefüggéseket. Egy kis gyakorlás után a holdnaptár könnyen alkalmazhatóvá válik. A naptár használatát egy egyszerű példa segítségével fogom bemutatni. 

Az időpont minőségének elemzése öt részből áll.

Ezek közül az első háromról lesz szó, mert ezek különösen fontosak.

1. Nap. Itt a hét aktuális napját kell érteni.

2. Holdnap. A holdfázisokat és a holdnapokat kell érteni alatta. A holdhónap két fele a dagadó és a fogyó holdfázis. A holdhónap 30 holdnapra is fel van osztva. Így mindegyik holdfázis 15 részből áll.

3. Holdház. Az állatöv 27 csillagképre, más néven holdházra van felosztva. A Hold minden nap más holdházban tartózkodik.  

Minden nap, holdnap és holdház egy sajátos természettel rendelkezik, melyet a hétféle minőség egyike jelez. Ezek bizonyos fajta cselekedetek sikerét támogatják. Ha egy napon a fenti három tényező mindegyike, vagy egalább kettő azonos minőségű, akkor minden annak megfelelő törekvés sikere támogatva lesz. A hosszú távon fontos törekvéseket különösen fontos kedvező napon kezdeni.

A hétféle minőség és a hozzájuk tartozó tettek:

1. Szilárd: házépítés; iskola elkezdése; szervezetek alapítása; faültetés, és általában véve a hosszú távú törekvések.

2. Változó és mozgó: utazás; minden ami járművekkel kapcsolatos; borotválkozás; fodrászhoz menés; és általában véve olyan dolgok, amiken gyorsan túl akar lenni az ember.

3. Lágy és kedves: barátkozás; kapcsolatok kialakítása; új ruhák felvétele; lágy és szép dolgok; művészet; stb.

4. Gyors, könnyű és kicsi: rövid utazások; gyógyszeres kezelés elkezdése; szórakozás; üzleti dolgok; cserebere; adásvétel.

5. Félelmetes és éles: támadás; perek indítása; mások megfélemlítése vagy lecsukatása; állat szelídítés; és általában véve minden olyan tett, amihez erőteljes fellépés szükséges.

6. Félelmetes és lágy(ez két másik minőség keveredése): lágy és agresszív dolgokhoz is jó; tűzáldozatok végzése; gyógyszeres kezelés kezdése, gázzal és villannyal kapcsolatos szerelések.

7. Kegyetlen és szörnyű: gyógyszeres kezelés elkezdése; fegyvereladás; gonosz és bűnös tettek; mások becsapása; megalázása; fekete mágia; stb. Ezek közül majdnem mindegyik kerülendő tett. Legyetek jók, ha tudtok :) 

Sikert és kudarcot hozó napok

Vannak a napoknak és a holdnapoknak bizonyos kombinációi, amelyek nagy befolyással vannak a tetteink eredményeire. Azok a napok, amelyeknél siker van jelezve, nagyon kedvezőek. Ha lehetséges, az igazán nagy jelentőségű tetteket kezdjük ilyen napon. A kudarc napjain viszont ne kezdjünk olyan tevékenységbe, amelynek a sikere hosszú távon fontos számunkra. Ez a mindennapi rutin tetteinket nem kell hogy befolyásolja, de a fontos és nagy jelentőségű eseményeket tegyük másik napra.

Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne mindenki számára használhatóvá és elérhetővé tenni a védikus holdnaptárt. A jelenlegi forma még biztosan alakulni fog, ezért szívesen fogadom a javaslatokat.  

Egy példa a védikus holdnaptár jelenlegi formájából:


Dátum

2012-01-01

2012-01-02

2012-01-03

Nap neve

Vasárnap

Hétfő

Kedd

Holdnap neve

Dagadó 8.

Dagadó 9.

Dagadó 10.

Holdház neve

Uttarabhadra

Révatí

Ashviní

Siker/kudarc

-

-

-

Nap minősége

Szilárd

Változó

Kegyetlen

Holdnap min.

Változó

Félelmetes

Szilárd

Holdház min.

Szilárd

Lágy

Könnyű

 

Magyarázat:

Az táblázat a napfelkelte időpontjában lévő helyzetet rögzíti. Az asztrológiában mindennek a kezdete a legfontosabb. Ezek a hatások az egész napra érvényesek, egészen a következő napfelkeltéig.

Az első sorban a hét napjának a neve szerepel.

A második sorban a holdnap és a holdfázis vannak feltüntetve. Az első kifejezés a holdfázist jelenti, amely lehet dagadó vagy fogyó. A dagadó hold az anyagi fejlődés tetteit segíti, a fogyó hold pedig csökkenő természetű folyamatokat. A holdfázist jelző kifejezés után látható sorszám a holdnapot jelzi(mindegyik holdfázisban 15 holdnap van).

A harmadik sorban a holdház szanszkrit neve szerepel. 

A táblázat utolsó négy sorából lehet megállapítani az adott nap természetét.

A negyedik sor csak akkor van kitöltve, ha a napnak és a holdnapnak olyan kombinációja van, amely sikert, vagy kudarcot okoz. Ezeket a könnyen érthető zöld és piros háttérrel emelem ki. A példában nincsen ilyen.

Az ötödik sor a hét napjának minőségét(természetét) jelzi.

Az hatodik sor a holdnap minőségét jelzi.

Az hetedik sor a holdház minőségét jelzi.

Az adott nap jellemző természetét is színes háttérrel emelem ki, hogy a fontos hatásokat egy pillantás alatt észre lehessen venni. 

A holdnaptár használata:

Amelyik napon a három tényező mindegyike vagy abból legalább kettő azonos minőségű, akkor minden annak megfelelő törekvés sikere támogatva lesz.Tehát a fenti három nap közül egyedül a vasárnapot jellemzi erősen egy adott természet. Ezen a napon olyan tevékenységeket lehet ajánlani, amelyek összhangban vannak annak szilárd minőségével. Ezek a tevékenységek: házépítés; iskola elkezdése; házasság; szervezetek alapítása; faültetés, és általában véve a hosszú távú törekvések.

A többi napon a holdház minőségét emeltem ki, mert a nap, a holdnap és a holdház közül ennek a legerőteljesebb  a hatása.

Az élet legfontosabb eseményeihez lehet pontosabb meghatározást kérni, amelyben a napon belüli óra/perc is meg van határozva. Az ilyen időpont kiválasztásának még erőteljesebb kedvező hatása van.

Azok, akiknek egy területen nagyon kedvező állások vannak a horoszkópjukban, persze sikeresek lehetnek az időpont megfelelő kiválasztása nélkül is. Azonban még ők is jobban járnak, ha nem bíznak mindent a szerencsére. Az asztrológia tudományának segítségével mindenki javíthat az életén.

Az bolygók befolyásának változásait fontos figyelemmel kísérnünk, hogy az életünk hajóját biztonságosan tudjuk a célunk felé kormányozni.

Ha érdekel a védikus holdnaptár, írj!

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás asztrológia idő sors csillagok végzet védikus asztrológia bolygók befolyása dzsjóts

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr73451842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása