HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

Isteni és démoni természet

2010.06.27. 12:13

Az ősi szanszkrit írások, a Védák időtálló és mély bölcsessége ma éppúgy igaz, mint ezer évekkel korábban. Ezek a források leírják, hogy minden élőlény isteni vagy démoni természettel rendelkezik. Az isteni természetű emberek a jóságra törekszenek, együttérzőek, és betartják az isteni eredetű törvényeket, a démonok viszont irigyek, szeretnek kihasználni másokat, és örömüket lelik mások szenvedésében. A Védák szerint jelen korunk civilizációja démonikus, mert démonikus személyek irányítják és az istentelenség hatja át. A régebbi korok nagy civilizációi általában isteni irányítás szerint működtek, összhangban az isteni és az anyagi természet törvényeivel. Ezekben a kultúrákban a lelki értékeket tekintették a legfontosabbnak.

Az asztrológiában szintén vannak isteni és démoni természetű bolygók. A Védák tanításaiban az istenek világában mindenki isteni természetű, és velük szemben állnak a démonok. A Legfelsőbb Személy elrendezése folytán az isteneké a világ irányításának szerepe, melyet a démonok újra és újra megpróbálnak elragadni tőlük. Ezért az istenek és démonok között örökös harc dúl.

Isteni természetű bolygók például a Jupiter, a Hold és a Nap, és démoni természetűek a Szaturnusz, Mars és Ráhu. A Ráhu a felszálló holdcsomópont, a Nap és Hold esküdt ellensége. A Védák szerint a Ráhu okozza a Hold- és napfogyatkozásokat. Ő a legdémonikusabb minden bolygó közül.

A Jupiter az istenek guruja, lelki tanítómestere, az erkölcsi és lelki értékek, a papok, tanítók és tanítványaik képviselője a horoszkópban. Az erények, valamint az örökkévaló lelki értékek és kultúra fontosságát hangsúlyozza. A Jupiter helyzetéből következtethetünk a magasabbrendű, lelki intelligencia fejlettségére is.

A Vénusz a démonok guruja, tanítómestere, aki az anyagi világ élvezetére tanítja őket. Neve Sukra, amely spermiumot jelent, és a nemi élet élvezetére utal. Sukra anyagi tekintetben rendkívül eszes, előrelátó politikus, de lelki értelemben vak, mert az anyagi értékeket fontosabbnak tartja a lelki fejlődésnél. Okkult hatalommal rendelkezik, különleges mantrájával még a halottakat is képes visszahozni az életbe. Amikor a démonok hűségesen követik az utasításait, akkor rendkívüli hatalomra tesznek szert, és képesek az isteneket is legyőzni.

Amikor az egyén, egy közösség vagy társadalom démonikus befolyás alá kerül, még a jóakaratú emberek is megtévesztés áldozatává válnak, és ennek következtében viselkedésük, tetteik és tudatuk degradálódnak. Ezért nagyon fontos, hogy a jelenlegi, megtévesztett társadalom visszataláljon a helyes útra. Másképpen nem jöhet el a várva-várt béke és boldogság a világon. Az embernek meg kell tanulnia, hogyan különböztesse meg a démoni és az isteni természetű embereket, és el kell utasítania azokat, akik rossz hatással vannak rá és másokra.

Erről részletesebben a következő írást és honlapot ajánlom:

http://aranykor.freeblog.hu/archives/2009/01/27/A_lathatatlan_kormany/

Szólj hozzá!

Címkék: asztrológia angyalok démonok védák védikus asztrológia véda dzsjótish

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr242113237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása