HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

Az indiai vallás és asztrológia kapcsolata

2010.03.19. 12:37

India ősi szentírásai, a Védák azt tanítják, hogy a Legfelsőbb Személy időről-időre eljön ebbe a világba, hogy helyreállítsa a vallás elveit, és visszahívja magához az eltévelyedett lelkeket. Miután személyes és lelki formájában visszatér a lelki birodalomba, a kilenc bolygó formájában továbbra is itt marad. A csillagképek az Úr univerzális formájának részei. A bolygók és csillagképek ebben az ősi világnézetben mind személyiséggel rendelkeznek, és fontos feladatuk van a világ isteni elvek alapján történő irányításában és fenntartásában. A bolygók irányító istenségeinek feladata, hogy beteljesítsék az élőlényeken múltbeli tetteik visszahatásait (karma). Az asztrológia az a tudomány, melynek segítségével az élőlények tudást szerezhetnek a sorsuk alakulásáról. Hiányos tudásuk miatt az emberek nem láthatják, hogy mi vár rájuk a jövőben, ám az asztrológia tudománya olyan látást ad nekik, amelynek segítségével túlléphetnek ezen a leküzdhetetlennek tűnő akadályon. Az asztrológiát ezért minden védikus tudomány koronaékszerének tekintik. Egyedül a lelki tudás szárnyalja túl, amely utat mutat a lélek számára, hogy visszatérhessen eredeti otthonába.

Szólj hozzá!

Címkék: vallás asztrológia karma indiai filozofia indiai asztrológia véda védak dzsjotis

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr201852075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása