HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

A TUDOMÁNY ÉS AZ ÓMENEK

2010.12.03. 19:26

A TUDOMÁNY IGAZOLJA AZ ÓMENEK MŰKÖDÉSÉT

A védikus (indiai) asztrológiának négy fő területe van:
1: hóra: a horoszkóp elemzése
2. ganita: asztronómia, csillagászat
3. szamhita: az ómenek, előjelek
4. asta-szamudrika: a tenyérből olvasás

Ezek közül talán az ómenek a legkevésbé ismertek és elfogadottak a mai világban. A tömegtájékoztatás és a tudományos ismeretterjesztés szószólói gyakran minden ősi tudást babonának, tévhitnek bélyegeznek, és ezzel nagy hatással vannak a modern ember gondolkodásmódjára. Például a legtöbb embernek az ómenekről az úttesten áthaladó fekete macska jut az eszébe, mint az emberi hiszékenység egyik szélsőséges példája.
Azonban nem árt megismerni az érem másik oldalát is. Az utóbbi időben egyre gyakrabban jelennek meg olyan írások a neten, melyek tudósoktól származnak, és bizonyos ősi kultúrákból ismert előjelek működését igazolják. Két kínai eredetű előjel  példájával találkoztam a közelmúltban. Mindegyik a földrengésekkel kapcsolatos. Az egyik szerint az állatok a földrengések előtt nagyon furcsán kezdenek el viselkedni, valahogyan előre megérzik a veszélyt. A másik szerint a földrengések előtt néhány nappal kígyó alakú felhő jelenik meg az égen, előre jelezve a katasztrófát. 
Orosz szeizmológusok és kutatók szerint is kapcsolat van a felhőzet jellege és a küszöbön álló földrengések között, így a felhőzetből lehet következtetni a a várható földrengésekre. A tudósok megfigyelték, hogy a tektonikusan aktív földkéreg lemezek találkozása felett különös, hosszúkás és éles kontúrú felhő képződik. Kialakulását a helyszíni mérések szerint a mozgó földkéreg repedéseiből a légkörbe jutó aerozolok okozzák. Általában a földrengés előtt négy nappal kezdett el kialakulni a felhő, és a katasztrófa előtti egy-két napban volt a legsötétebb.
A földrengés előrejelző műszerek rendkívül drágák és nehezen hozzáférhetőek, és a „tektonikus felhő" feltűnése megbízhatóbb, könnyebb felfigyelni rá, mint a földrengések előtt különösen viselkedő állatokra. Ha a földkéreg törésvonalai feletti felhőképződést folyamatosan figyelik, a felhőzet alapján előre lehet jelezni a földrengést - vélik a kutatók.

AHOGYAN TELIK AZ IDŐ, EGYRE TÖBB OLYAN TUDOMÁNYOS ADAT LÁT NAPVILÁGOT, AMELYEK ALÁTÁMASZTJÁK AZ ŐSI TUDOMÁNYOK MŰKÖDÉSÉT. MA MÁR AZ ÓMENEKET SEM LEHET CSUPÁN HIEDELEMNEK, BABONÁNAK TEKINTENI. HOZZÁÉRTŐ KEZEKBEN EZ A TUDÁS HATALMAS SEGÍTSÉGET NYÚJTHAT AZ EMBEREK MINDENNAPI ÉLETÉBEN.

A forrásként használt cikkek:

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=15598

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=11634

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr282491253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása