HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

Szabad akarat és helyes cselekvés

2010.07.26. 22:26

Mostanában sokat gondolkodtam egy témán, ami egyébként is foglalkoztat engem. Ez a szabad akarat és az előre meghatározottság kérdése. Legutóbb, amikor a barátaimmal beszélgettem, és szóba került az asztrológia, egyikük a következőket mondta az egyik közös uismerősünknek: á, ne is törődj vele, csak a szabad akarat fontos, nincsen előre elrendeltség. Mivel az illető jártas a filozófiában és teológiában, zavart a kijelentése. Legközelebb meg is mondtam neki, hogy nem értek egyet vele.

Sokan úgy tekintenek a szabad akaratra és az eleve elrendeltségre, mintha ez a két fogalom pontosan egymás ellentéte lennének. Ez egy nagy félreértés. Az asztrológia és a karma filozófiája szerint mind a kettő létezik és szoros összefüggésben vannak egymással.

A választásaink és tetteink mindig befolyással vannak a jövőnkre. Azt eldönthetjük, hogy miképpen cselekszünk, de azt már nem, hogy mi legyen a tettünk következménye. Ezért egy józan embernek minden döntése előtt mérlegelnie kell a tettei jövőbeli következményeit. Ha jó döntéseket hozunk, akkor az életünk jó irányt vesz, és egyre jobb helyzetekbe kerülünk, egyre jobb lehetőségeket kapunk. A rossz tettek viszont káros eredményekhez vezetnek, és utólag szenvednünk kell a következményektől. Valójában a saját tetteink kötnek meg minket, és vezetnek eleve elrendeltséghez. A bölcs ember tudja, hogyan cselekedjen úgy, hogy egyre nagyobb szabadsághoz jusson, ami végül a teljes önmegvalósítás állapotában kifejlődő tökéletes szabadsághoz vezet.

Manapság sokan úgy érvelnek, hogy nincsen rossz és jó, helyes és helytelen cselekvés, mert minden szubjektív. Ez egy nagyon veszélyes filozófia, mert megtéveszti és összezavarja az embereket, akik szilárd erkölcsi értékek nélkül nem tudnak különbséget tenni a jó és rossz tettek között. Ez a liberálisnak nevezett gondolkodás a tudatlanság melegágya. A szabad akarat helyes használata a jó és rossz döntések közötti megfelelő választást jelenti. Akik azt tanítják, hogy nincsen jó és rossz, azok felelőtlen és önző cselekvésre biztatják az embereket, mert megfelelő értékrend nélkül mindenki hajlamos önzően és szűklátókörűen cselekedni. Az embereknek valódi megértésre és értékekre van szükségük, hogy felemelkedjenek. Ezeket az ősi vallások és kultúrák tanulmányozásával, valamint a lelkiismeretünkre hallgatva ismerhetjük meg. Ezután alkalmaznunk kell ezt a tudást a saját életünkben, hogy egy magasabb szintre emelkedhessünk. A társadalmat és a gazdasági életet szintén ilyen szilárd alapra építve kellene működtetni, hogy elkerüljük az önzésből és szűklátókörűségből fakadó problémákat.

Mindenkinek ajánlom a következő videót, amelyben társadalmi, jogi és politikai szempontból hallhatunk a témáról:

http://www.mommo.hu/media/A_Szent_Korona-tan_idoszerusege_Dr_Toth_Zoltan_Jozsef

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: asztrológia karma szabad akarat védikus asztrológia

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr562178598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása