HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

Az asztrológia: tudomány vagy hiedelem?

2008.10.08. 14:39

Manapság az interneten sok olyan írás olvasható, melyekben magukat a modern tudomány szószólóinak nevező emberek az asztrológiát puszta hiedelemnek vagy áltudománynak nevezik. Azok számára, akik nem ismerik jól ezt a témát, az ilyen írások nagyon félrevezetőek.

Ahhoz, hogy eldöntsük, mit tekintünk tudománynak, és mit nem, először azt kell meghatároznunk, hogy mit is jelent ez a fogalom. A tudomány a valóság megismerésének folyamata. A modern tudomány intézménye által elfogadott módszertan csupán egyfajta lehetséges megközelítés, nem pedig a megismerés egyedüli helyes útja, ahogyan azt gyakran állítják.

A Védák a megismerés kétféle folyamatáról írnak, melyek közül az egyik a felfelé szálló, a másik pedig a lefelé szálló folyamat. Amikor valaki egyedül a tapasztalataira és gondolkodó képességére hagyatkozva próbálja gyarapítani a tudását, azt felfelé szálló folyamatnak, amikor pedig egy felsőbb tekintélyt elfogadva, hallás útján jut tudáshoz, azt leszálló folyamatnak nevezik.

A modern empirikus tudomány a tudás felszálló folyamatát hangsúlyozza, melynek azonban jelentős korlátai vannak, mivel az ember négyfajta hiányossággal rendelkezik: az érzékei tökéletlenek, hajlamos arra, hogy hibákat kövessen el, hogy illúzióba essen és csaljon. Ezért pusztán saját tapasztalatai és következtetései által senki sem juthat tökéletes tudáshoz.

A Véda szanszkrit szó, amely tudást jelent. A Védikus Írások és hagyomány tanításai szerint a Védák közvetlenül a Legfelsőbb Személytől származnak, ezért minden állításuk tökéletes és tévedhetetlen. Aki elfogadja a Védák tekintélyét, pusztán a hallás folyamata által tökéletes tudáshoz juthat. A tudásszerzés lefelé szálló folyamatának további fontos részeit képezik a hallott információk logikus megértése, az elvek gyakorlati életben történő alkalmazása és a tapasztalatok gyűjtése is.

A felsőbb forrásból származó tudás felfogása nem dogmatikus, mert helyességéről bárki megbizonyosodhat annak megértése és megfelelő alkalmazása révén. Ehhez azonban előbb alaposan el kell mélyülnie benne, ami csak szorgalmas tanulás és kitartó gyakorlás által lehetséges.

Azok az emberek, akik az asztrológiát kritizálják, negatív hozzáállásúak, emiatt soha nem foglalkoztak komolyan vele, nem értenek hozzá igazán, az állításaik megalapozatlanok és gyakran félrevezetőek. Az igazság után őszintén kutató embereknek azt tanácsolom, hogy semmilyen állításukat ne fogadják el vakon, hanem csak körültekintő tájékozódás után alkossanak véleményt.

Saját tanulmányaim és tapasztalataim alapján biztosan állíthatom, hogy a Védikus Asztrológia valóban működő tudomány, amely a megfelelő módon alkalmazva nagyon hasznos segítséget tud nyújtani az emberek mindennapi életében.

Szólj hozzá!

Címkék: tudnivalók

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr67703418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása