HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

A horoszkópok típusai

2008.10.08. 14:36

India ősi asztrológiai rendszerét Védikus Asztrológia és Dzsjótis neveken is ismerik. Ebben az írásban a gyakorlatban való alkalmazásának lehetőségeiről olvashat részletes ismertetést.

Születési horoszkóp

A születési horoszkóp a születés helyének és pontos időpontjának felhasználásával készül. Segítségével megtudhatjuk, hogy milyen alaptermészettel, képességekkel rendelkezünk, milyen élethelyzeteket és lehetőségeket tartogat számunkra sorsunk, például a hivatás, a párkapcsolat, a család, az egészség és az anyagiak terén.
A születési horoszkóp elkészítéséhez a születés pontos idejét és helyét szükséges megadni(az időt az óra/perc adatig).

Az élet korszakai

Az élet korszakainak elemzése a születési horoszkóp része. Segítségével jobban meg tudjuk tervezni az életünket. Például: bizonyos korszakok kedvezően segítik a hivatás területén való előrelépést, mások pedig akadályozzák azt. Ha valaki előre tudja ezeket, a megfelelő időben fog cselekedni, amikor könnyebben tud előrejutni, és nem pazarolja el az energiáit egy olyan időszakban, amikor hasonló eredmények elérése többszörös erőfeszítést és időt igényelne tőle.

Kérdő horoszkóp

A kérdő horoszkóp azt jelenti, hogy a kérdés elhangzásának időpontja alapján elkészített horoszkópból választ lehet keresni a kérdésre. Az asztrológia ágai közül talán ez a legkevésbé ismert nyugaton, de az indiai asztrológiában nagyon fontos szerepe van, és gyakran alkalmazzák. Megvan az a nagy előnye is, hogy olyanok esetében is alkalmazható, akik nem ismerik születésük pontos idejét.

Összeillés a párkapcsolatban

A párkapcsolatok hosszú távon sikerében fontos szerepet játszik a férfi és a nő természetének összeillése. Az asztrológia ennek megismerésére is lehetőséget nyújt.

Tanácsadás

Rendelkezünk bizonyos mértékű szabad akarattal, melynek helyes használatával kedvezően befolyásolhatjuk sorsunk alakulását. Például: ha valaki a horoszkópjából megtudja, hogy hajlamos a betegségekre, lehetőséget kap arra, hogy megelőzze vagy csökkentse az ilyen problémákat. Az asztrológus feladata ezért nem pusztán a jóslás, hanem inkább a segítő szándékú tanácsadás.

Kedvező csillagzat meghatározása

Amikor valamilyen jelentős esemény közeledik az ember életében, vagy el akar kezdeni valamilyen tevékenységet, aminek a sikere hosszú távon nagyon fontos számára, akkor ajánlott ehhez a kedvező idő meghatározását kérnie, amikor szerencsés a csillagok állása. Így a törekvése még akkor is sikeressé válhat, ha a születési horoszkópjában a jelzések kedvezőtlenek. Viszont kedvezőtlen csillagállásnál csökken a siker esélye. Ezért a nagy jelentőségű dolgokban, mint például a házépítés, vállalkozás, üzlet, és tanulmányok kezdése, vagy a házasságkötés, ajánlott az asztrológus segítségét kérni a kedvező idő meghatározásában.
Aki ilyen szolgáltatást igényel, annak azt is meg kell adnia, hogy milyen eseményhez (vagy tevékenység elkezdéséhez) kér kedvező időpontot, és milyen határok között kereshet az asztrológus (milyen napok jöhetnek szóba, és azokon belül milyen napszak). Általában annál könnyebb jó csillagállást találni, minél több idő lett hagyva a keresésre. Néha az is előfordul, hogy az asztrológus várakozást javasol egy későbbi időpontig.

Kövek, amulettek és mantrák használata

Sorsunkat drágakövek, amulettek, yantrák, mantrák és színek alkalmazásával is lehet befolyásolni. A megfelelő módszert mindenkinél egyéni módon, a születési horoszkóp figyelembevételével kell meghatározni. Lényeges még a lakhelyünk terének megfelelő elrendezése is (Vasztu). Ezek a módszerek nem csodaszerek: bármilyen eszközöket is alkalmazzunk, a sors menetébe csak korlátozottan lehet beavatkozni.

A lelki dimenzió

A karma filozófiája szerint bármilyen nehézség vagy öröm érjen minket, az a múltbeli tetteink visszahatása miatt van, ezért semmilyen helyzet nem igazságtalan, még akkor sem, ha pillanatnyilag annak tűnik. Ezt sokszor nehéz elfogadni, de ha valaki így tekint életének eseményeire, és eltűri a megpróbáltatásokat, az nagymértékben elősegíti a lelki fejlődését. Sorsunk egyfajta tükröt tart elénk, segítségével jobban megismerhetjük önmagunkat, és hibáinkat, melyeken fejlődésünk érdekében változtatnunk kell.

Tudnunk kell, hogy bármilyen is legyen a horoszkópunk, a sors mindannyiunk számára tartogat boldogságot és szenvedést is, csupán az arányuk változik személyenként. Senki nem lehet kizárólag csak boldog vagy boldogtalan, hiszen ebben a világban mindkét érzés viszonylagos. Aki örök és végnélküli boldogságra vágyik, annak a lelki önmegvalósítás ösvényét ajánlom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudnivalók

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr93703407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása