HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

A vörösiszap-áradat horoszkópja

2010.10.10. 22:35

A vörösiszap-katasztrófa és más hasonló katasztrófák rádöbbentik az embert, hogy nagy csapások bizony nem csak a híradóban, meg távoli helyeken fordulhatnak elő, hanem a közvetlen környezetünkben is. Éppen beteg édesanyámat mentem látogatni Veszprémbe, amikor megtudtam, mi történt. Nem engedtek be a kórházba minket, mondván, hogy szerencsétlenség történt, és a veszprémi kórházba várnak sok sérültet. Hogy pontosan miről van szó, akkor nem is mondták, ezt otthon a hírekből tudtam meg.

A Kolontár közelében lévő hatalmas vörösiszap-tározónak hétfőn átszakadta gátja. Kb. 1.000.000 köbméter erősen maró hatású vörösiszap ömlött ki, és az áradat három településen, Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen is komoly károkat okozott. A szerencsétlenségben hét ember életét vesztette, és több mint százötvenen megsérültek. Nagy a veszély, hogy újabb gátszakasz is átszakad, ezért Kolontárt kiürítettek, és Devecser város kiürítésére is felkészültek.

Nézzük meg, mit mond az asztrológia? Mi volt a bolygók állása a szerencsétlenség időpontjában? Adatok: 2010.10.04., 12:30. Kolontár koorinátáival számoltam.

A horoszkóp természetesen az indiai(védikus) asztrológia szerint van felrajzolva, és sziderikus zodiákus használatával készült. A Lagna az aszcendenst jelenti. Hely hiányában nem magyarázom el részletesen az ábrát.

A horoszkópban a legfigyelemreméltóbb a Szaturnusz és Nap közeli együttállása. A pontos együttállás három nappal korábban történt, de a szerencsétlenség időpontjában még nagyon erőteljes volt. A Szaturnusz az asztrológia szimbólumrendszerében a szenvedések és sorscsapások jelzője. A Nap a lelket, az egót és a vezetőket jelzi. A Nap messze a legerősebb fényű égitest az égen. Amikor együttáll más bolygókkal, teljesen elnyomja a fényüket, ezt úgy is mondják hogy elégeti őket. Az elégetés nagyon komolyan károsítja a Szaturnuszt, ami nagy csapást és szenvedést jelez. Az együttállás pedig földjegyben van, a Szűzben, ami jelzi, hogy a problémák a föld elemmel kapcsolatosak. Az vörösiszap a föld egy formája.

A Merkúr szintén együttáll a Nappal és a Szaturnusszal. A Merkúr alapvetően kedvező, de káros bolygók társaságában megváltozik a természete. A Hold két jegy és két holdház közötti átmenetben áll, ezért komolyan sérül. A szerencsétlenség a csökkenő holdfázis utolsó harmadában történt, ami szintén kedvezőtlen. Az aszcendens a Skorpió, amelynek mérge kapcsolatba hozható a kiömlött iszap maró hatásával, az aszcendens ura pedig a veszteségek és távollét házában áll, ezzel jelezve hogy sok embert hatalmas veszteségek értek és el kellett hagyniuk otthonukat. A Jupiter a tanulás és intelligencia házában és a saját jegyében áll, ami nagy tanítást/tanulságot jelez.

Az asztrológia értelmezésében a Szaturnusz olyan, mint egy nagy tanító, kemény leckéket ad nekünk, hogy a saját hibáinkból tanulhassunk. Azt mondják, hogy az első osztályú intelligenciával megáldott emberek képesek hallás alapján tanulni. Azok, akik másodosztályú intelligenciával rendelkeznek, mások hibájából tanulnak, a legkevésbé intelligens embereknek pedig csak a saját szenvedésükből tudnak tanulni. A Szaturnusz az utóbbi csoportba tartózó emberek tanítója, akik nem akarnak érteni a finomabb jelzésekből.

Mert ugye a vörösiszap-katasztrófát meg lehetett volna előzni, ha a felelősök előre gondolkodnak, tanulnak más helyen és időben történt katasztrófák példájából, és meghozzák a szükséges biztonsági intézkedéseket. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy kis országunkban nagy katasztrófákra van szükség, hogy tanulhassunk belőlük. Reméljük, hogy tanulni tudunk a kemény leckéből, és a jövőben ezek a dolgok változni fognak.

A védikus történetekben a hurrikánok, cunamik és hasonló katasztrófák baljós változások előjelei. Ezek ómenek arra figyelmeztetnek bennünket, hogy rossz irányba halad az emberiség. Ha szeretnénk megelőzni a bajt, önelemzést kell tartanunk, és változtatnunk kell a tudatunkon és a viselkedésünkön.

A múlt karmánk miatt van részünk szenvedésben. Ebben az életben a feladatunk az, hogy tanuljunk a megpróbáltatásokból, és változtassunk az életünkön. Az erényes és istenközpontú élet nélkül lehetetlen harmóniában és boldogságban élni. A csapások az anyatermészet büntetései. Amíg az emberek nem tartják be legalább a vallás alapelveit, amelyek a tisztaság, a lemondás, a kegy és az igazmondás, addig nem lehet elkerülni a katasztrófákat. Ezért a megoldást több síkon kell keresni, kívül és belül egyaránt.

A katasztrófa által sújtott terület lakosainak, aki csak tud, segítsen! Ez egy nagyszerű lehetőség a jó tettekre. Azáltal, hogy másoknak segítünk, magunknak is segítünk. A nehéz helyzetekben az emberek felébrednek, összefognak, fejlődik a közösségi szellem, a jámbor karma pedig segít a jobb jövőhöz és lelki megtisztuláshoz vezető úton.

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa asztrológia india horoszkóp karma indiai asztrológia áradat védikus asztrológia vörösiszap

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr732361614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása