HTML

Indiai asztrológia

A csillagok állásából megismerheted a karmádat, megtudhatod, hogy milyen természettel és képességekkel rendelkezel, milyen élethelyzeteket tartogat számodra a jövő, és hogyan tudsz jobban élni a lehetőségeiddel.

Rovatok

1%

Linkblog

Miner

Feedek

Katasztrófák, válságok, baljós események

2010.08.23. 16:05

Az asztrológia egyik fontos ága a közösségek, országok, és az egész világ kollektív karmájával foglalkozik. A neve mundán asztrológia. A világtörténelem nagy eseményei mindannyiunk életét befolyásolják, ez alól senki sem kivétel.

Az indiai asztrológiában vannak különféle bolygóállások és más baljós ómenek, amelyek szerencsétlen események közeledtét jelzik. Az univerzumban minden összefügg mindennel, és a kozmikus világ eseményei közvetlenül nem látható, de rejtett módon befolyásolják az emberi társadalom életét. A szenvedések legfőbb okozója a bolygók között a Szaturnusz, amely akkor okozza a legnagyobb kárt, amikor a Rohiní holdházban tartózkodik. A Szaturnusz 30 évenként tesz meg egy kört az állatövben, ezért ez a nehéz időszak is kb. 30 évenként következik be. A Rohiní holdház a sziderikus zodiákus szerint a Bika jegy 10. fokától ugyanezen jegy 23 1/3 fokáig tart. A nyugaton gyakrabban használt tropikus zodiákus szerint a fenti adatokhoz hozzá kell adni ~23.5 fokot.

A Szaturnusz csak akkor okoz kárt, amikor az emberi társadalom rossz irányba halad, és a destruktív tevékenység válik uralkodóvá. Ha a társadalom jó irányba halad, az emberek valóban felvilágosultak és erényesek, akkor nem nem kell katasztrófáktól tartani. Az embereknek mindig szükségük van jó vezetőkre, hogy jó irányba haladhassanak. Sajnos a mai vezetők a szakadék felé vezetik az emberiséget. Ez a világtörténeti korszak, a Kali-juga a vitatkozás és képmutatás korszaka, ezért gyakoriak a természeti katasztrófák, háborúk, a nélkülözés és más szenvedések. 

Hogy mit jelent az erényes élet? Sokak szerint minden ilyen értékítélet szubjektív, azonban ezzel nem értek egyet. Álláspontom szerint ez a téma csak a tudatlanság miatt tűnik szubjektívnek. A valódi erkölcsi értékeket nem elmebeli spekuláció által, hanem felsőbb forrásból kell megismerni. Ilyen felsőbb forrás lehet az emberiség hagyományos bölcsessége, és lelki kultúrái.

A Védák hiteles tanítása szerint négy alapvető vallásos elv van, amelyet az embereknek követni kellene. Ezek a külső és belső tisztaság, az együttérzés, az önmegtartóztatás és az igazmondás. Azok az emberek, akik ezen elvek szerint élnek, erényesnek tekinthetők, és egy boldogabb jövő felé haladnak. Ha a társadalomban élő emberek ezeket követnék, sokkal jobb világ lenne, és háborúktól, természeti katasztrófáktól, nélkülözéstől sem kellene tartanunk. Ezek mind az anyatermészet büntetései.

A bűnös -vagy másnéven destruktív- tevékenység a fenti négy elvvel ütköző viselkedés. A prostitúció, a részegség, a kábító és mámorítószerek fogyasztása, a más élőlényekkel szembeni indokolatlan erőszak, az állatok lemészárlása, a csalás, a szerencsejáték, lopás és hazugság mind bűnös tettek. A kapitalizmus által gerjesztett túlzott verseny is bűnös, mert az összefogás helyett szembeállítja és kizsákmányolja az embereket. A pénzügyi spekuláció lényege az, hogy nyereségre tegyen szert értéket előállító munka végzése nélkül, és kárt okoz az emberi társadalomnak, ezért szintén bűnös. A pénzügyi spekuláció a szerencsejáték és csalás legveszélyesebb formája. Mindenképpen meg kell még említeni az emberiség hagyományos kultúrájának, értékeinek és szemléletének, valamint a lelki tanításoknak a módszeres pusztítását, és ezzel egyidejűleg az egoista, énközpontú materializmus terjesztését. Nagyon sok fajtája van a destruktív tevékenységeknek, a felsorolás nem teljes. Sajnálatos módon a változásokat a fejlődés címszavával magyarázzák, ami egy újabb hatalmas hazugság. Az a társadalom, amelyben az ilyen tevékenységek elterjednek, semmi jóra nem számíthat, mert önpusztító mechanizmusok működnek benne.

A Szaturnusz az a bolygó, amely a legtöbb szenvedést okozza. De a Szaturnusz nem rossz: csupán az a szerepe, hogy megbüntesse és kemény módon tanítsa azokat, akik annyira elvakultak és ostobák, hogy a finomabb jelzésekből nem értenek.

Lássunk egy gyakorlati példát: Utoljára a Szaturnusz a Rohiní holdházban tartózkodott 2001.05.21 - 2002.05.30. között.  Ekkor történtek:

2001 MÁJUS: A PÉNZÜGYI VÁLSÁG KEZDETE AZ USA-BAN. A tőzsdei árak zuhanása és a dollár válsága Amerikában. Valójában innen kellene számítani a jelenlegi pénzügyi világválságot, hiszen ekkor rendült meg a világ vezető államának gazdasága és pénzügyi rendszere. Innentől kezdve egészen 2008-ig egyedül a háborúk, a hadiipar, és a gátlástalan pénzügyi spekuláció késleltette tovább a pénzügyi és gazdasági válság kirobbanását. 2007 végén, amikor a helyzet tarthatatlanná vált, megkezdődött a bankok és más pénzügyi intézetek válsága, amely magával rántotta az USA már amúgy is rossz állapotban lévő gazdaságát, majd az egész világ pénzügyi és gazdasági rendszerét. Mindezen események mögött a globális pénzpiaci spekuláció állt.

2001.09.11.: TERRORTÁMADÁS A VILÁGKERESKEDELMI KÖZPONT ELLEN.
Terroristák utasszállító repülőgépeket vezetnek a New York-i Világkereskedelmi Központ két toronyházába. Mindez sok ezer ártatlan ember halálával járt, és indokul szolgált a terror elleni háború megkezdéséhez. Ez a háború ma is tart, valójában üzleti és geopolitikai érdekeket szolgál, és további több millió ártatlan ember életét teszi tönkre.

A világ problémáit nem lehet megoldani azon a szinten, amelyen létrehoztuk őket. Ehhez először a tudatunk minőségét kell megváltoztatnunk. Ahhoz, hogy a szabad akaratunk helyes használata által, felelősséget tudjunk vállalni a jövőnkért, előbb meg kell szereznünk azt a tudást, amely által világosan látjuk a különbséghet a jó és a rossz között. Ezt a tudást meg kell valósítanunk az életünkben, és meg kell osztanunk másokkal is.

Ebben a folyamatban nem fog segíteni a modern iskolai képzésben szerzett műveltségünk. Tudom, hogy sokaknak ezt nehéz elfogadni, de a modern képzés rossz hatás alatt áll. Bár helyes és hasznos ismereteket is adnak át, a létünket érintő legfontosabb kérdésekben a tudatlanság és megtévesztés az uralkodó. A legfinomabb fogalmazás szerint is vak vezet világtalant. Ha valóban a helyes válaszok érdekelnek minket, akkor a valódi gyökerekhez, az emberiség hagyományos és lelki kultúrájához kell visszanyúlnunk.

Mindenkinek ajánlom a Lelki Harcos című könyv olvasását, amely a következő helyről tölthető le:

http://btswami.hu/konyvek/a-lelki-harcos-iii.php
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa asztrológia válság indiai asztrológia katasztrófák védikus asztrológia válságok mundán asztrológia

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagzat.blog.hu/api/trackback/id/tr422241522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.